De stad Durbuy, klein maar met heel veel belangstelling 

De toeristische mogelijkheden in het oude stadje Durbuy

Onder de vele activiteiten in Durbuy is het "Parc des Topiaires" een must. Deze tuin , van 10 000 m2 telt ongeveer 250 plant-sculpturen.
U kan ook een rondleiding met gids in de stad reserveren - voor groepen - via de toeristische dienst van Durbuy. Deze stelt 2 modules voor: een historisch bezoek met gids (1 uur) en een culinair bezoek met degustaties uit de streek. De bezoeken zijn mogelijk op elk weekend en op feestdagen vanaf Pasen tot en met eind oktober. Om er maximaal van te genieten, is ook de Kerstmarkt van Durbuy het ideaal gebeuren om deze streekgerechten te proeven

  

Het toerisme in Durbuy, zowel op sportief als op avontuurlijk vlak

Dankzij de rivier, de Ourthe, die door Durbuy stroomt, worden er heel veel watersporten beoefend waarmee liefhebbers van natuur en avontuur er ten volle aan hun trekken komen.
Je kan er de Ourthe afdalen, 8 km of 30 km in een kayak of in een kano. Deze afdaling kan een halve dag duren of voor de echte avonturiers, verspreid worden over verschillende dagen.
Voor diegene die eerder vaste voet aan wal verkiezen, is er de mogelijkheid om fietsen te huren, quads of vespa’s om zo de oude stad en omstreken te ontdekken.
Door de ongerepte natuur van Durbuy zijn er ook heel veel verschillende avontuurlijke parcours met niet te onderschatten obstakels : speleologie, death ride, afdaling via koord...
Een waaier van activiteiten opent zich voor elke bezoeker.