Redu, een stadje in de Belgische Ardennen, draagt al 30 jaar de titel van "de stad der boeken".  Redu, eerder een dorp dan een stad, telt ongeveer 40 gebouwen en trekt jaarlijks 200 000 toeristen aan.
Waarom al die interesse in dit klein Ardense stadje ? Redu kan u verrassen, vooral als u een boekenworm bent.

 

Een culinair bezoek aan de "framboiseraie" van Redu

De Framboiserie bevindt zich op een terrein van 1,5 ha en telt niet minder dan 23.000 planten,niet enkel frambozen, maar ook braambessen, rode en blauwe bessen.

 

Het dorp Redu, in de gemeente Libin

Redu is er niet enkel voor boekenliefhebbers, maar ook voor wandelliefhebbers: er zijn heel veel wandelpaden uitgestippeld, uitgestrekt over de mooi aangelegde en onderhouden velden.

Men kan een wandelkaart bekomen bij de dienst toerisme van Haute Liesse. Graag vermelden wij ook één van de topattracties die heel veel bezoekers , en dan vooral jongeren, aantrekt op vlak van socio-educatieve vorming : het Euro Space Center in Transinne.

Het boekenfeest in Redu, een jaarlijks gebeuren

Sinds de eerste grote markt in 1984, heeft Redu de belangstelling van bezoekers kunnen behouden en organiseert het elk jaar het boekenfestijn. Dit evenement gaat meestal door tijdens het Paasweekend.

 

Bezoek aan het ruimte-centrum in Transinne

Het Euro Space Center heeft zowel activiteiten binnen als buiten. Het eerste gedeelte van het parcours is een spektakel waarbij alle zintuigen van de bezoeker worden geprikkeld: een licht-, klank- en beeldspel brengt de bezoeker virtueel in de ruimte. Het buitengedeelte is eerder interactief. Er zijn simulaties van het wandelen op de maan en het leven in en rond een ruimteschip.

In het ruimtelijk-doolhof tenslotte, slaat de bezoeker het heelal gade onder vorm van een plantaardig doolhof.